in στιγμές

στιγμές (Θ-Ι)

στιγμές (Θ)

1. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν φορούσαν σώβρακο, οι αρχαίες Ελληνίδες δεν φορούσαν κιλότες και κιλοτάκια, δεν φορούσαν στενά ρούχα (παντελόνια, καλσόν, κολάν, κάλτσες), δεν φορούσαν πιτζάμες για να κοιμηθούν, περπατούσαν πολλούς μήνες τον χρόνο ξυπόλυτοι και ξυπόλυτες.
2. Ζούσαν πολλούς μήνες γυμνοί – στα χωράφια, στα γυμναστήρια, στα λουτρά.
3. Όταν φορούσαν κάτι, φορούσαν έναν χιτώνα, ένα λινό ύφασμα σαν σεντόνι, που το ένωναν στον ώμο οι μεν φτωχοί με σιδερένια περόνη (μεγάλη καρφίτσα), οι δε πλούσιοι με χρυσή πόρπη (παραμάνα). Τίποτα άλλο. Τον χειμώνα, ο χιτώνας ήταν κάτι σαν εσώρουχο. Από πάνω φορούσαν ένα ρούχο που έμοιαζε με κουβέρτα και χρησιμοποιόταν άλλοτε ως κουβέρτα κι άλλοτε ως στρωσίδι. Ήταν μάλλινο και λεγόταν φάρος (με περισπωμένη) στην αρχαϊκή εποχή και μετά χλαίνη. Έμοιαζε με τη σημερινή κάπα (ή καπότα), τον μανδύα, το παλτό.
4. Δεν υπάρχει η παραμικρή μαρτυρία ότι είχαν μαξιλάρια.
5. Δεν υπήρχαν πάνες για τα μωρά ή σερβιέτες. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν παλιά κομμάτια χιτώνα, όπως και οι νεοελληνίδες μέχρι πρότινος – το γνωστό μουνόπανο. Στο κεφάλι οι γυναίκες φορούσαν μαντήλα, όπως οι νεοελληνίδες μέχρι πρότινος, όπως οι Ευρωπαίες στον μεσαίωνα, όπως σήμερα οι μουσουλμάνες, οι Πομάκες κ.α.

6. Ο τρόπος που ντυνόμαστε, μέρα και νύχτα, δεν είναι απλά μίμηση ανθρώπων που ζουν βόρεια, σε πιο κρύα κλίματα αλλά αποτέλεσμα της πολιτισμικής καπιταλιστικής επέκτασης.
7. Εάν εμείς μιμηθούμε τους αρχαίους προγόνους μας ή θα τρελαθούμε ή θα θεραπεύσουμε πολλές ασθένειες (θα είμαστε πιο υγιείς). Ή και κάτι άλλο.
8. Μόνο τις πιτζάμες να καταργήσουμε, και ό,τι άλλο μπορούμε, που μας το επιτρέπει το κλίμα και ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης, όχι μόνο θα ξοδεύουμε λιγότερα, όχι μόνο θα είμαστε περισσότερο υγιείς αλλά θα καταφέρουμε κι ένα συντριπτικό πλήγμα κατά του καπιταλισμού και θα συμβάλλουμε, με αυτήν την κατάργηση της συγκεκριμένης ανταλλακτικής αξίας (αποεμπορευματοποίηση), στην περαιτέρω συρρίκνωση του καπιταλισμού. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Κάρολος, χωρίς κατανάλωση δεν υπάρχει παραγωγή.
9. Γιώργο μου, τι ωραίο το φουστάνι σου!

 

στιγμές (Ι)

1. Διατυπώνω ερωτήματα και απαντώ. Απαντήστε κι εσείς, αν θέλετε.
2. ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ αποφάσισε την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Μεγάλη Βρετανία; Ο πρωθυπουργός Κάμερον; Όποιος το αποφάσισε, ήξερε ή δεν ήξερε το αποτέλεσμα;
3. Οι ευθύνες για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος επιρρίπτονται στον Κάμερον. Ελάτε τώρα! Από πότε μια μικρομεσαία πουτάνα του μπουρδέλου της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όσο κι αν χαριεντίζεται με τους νταβατζήδες του πορνείου, τους καπιταλιστές, παίρνει αποφάσεις τόσο σοβαρές για το μέλλον του εγγλέζικου καπιταλισμού;
4. Κάποιος άλλος, ή κάποιοι άλλοι πήραν την απόφαση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Το εν λόγω δημοψήφισμα (έξοδος ή παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση [ΕΕ]) εκφράζει όχι μόνο την διαφωνία μεταξύ των εγγλέζων καπιταλιστών για το μέλλον του καπιταλισμού τους αλλά και τον τρόπο διαχείρισης αυτής της διαφωνία με γνώμονα την αύξηση της γενικότερης ισχύος τους.
5. Εάν όλοι ήθελαν παραμονή, δεν θα γινόταν το δημοψήφισμα.
6. Εάν όλοι ήθελαν την έξοδο, δεν θα γινόταν δημοψήφισμα.
7. Το δημοψήφισμα αποφασίστηκε και έγινε λόγω αδυναμίας άρσης της διαφωνίας μεταξύ των καπιταλιστών, τραπεζιτών, χρηματιστών, ανώτατων κρατικών υπαλλήλων και μερικών πορνών (θεωρητικοί σύμβουλοι του Κυρίου).
8. Έγινε μόνο έχοντας κατά νου ένα από τα βασικά αξιώματα του Κυρίου: Ποιος τον γαμάει τον λαό! Πουτάνα Τσίπρα, τι λες; Πουτάνες εκλογολόγοι, δημοσκόποι, επικοινωνιολόγοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, τι λέτε, τον γαμάτε τον λαό;
9. Δεν ήξεραν το αποτέλεσμα κι αυτό, λόγω του 8, δεν έχει καμιά απολύτως σημασία. Το δημοψήφισμα έγινε όχι για το αποτέλεσμα, για να κριθεί μια διαφωνία αλλά για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο στον μεταξύ των καπιταλιστών ανταγωνισμό.
10. Ό,τι και να έβγαζε το δημοψήφισμα, αυτό που θα μετρούσε, αυτό που θα μετρήσει τελικά είναι η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ.
11. Εσείς μπορεί να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι, λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, η έξοδος από την ΕΕ είναι αναπόφευκτη, μη ανατρέψιμη, εγώ όμως δεν είμαι καθόλου βέβαιος.
12. Μία από τις πρώτες σημασίες της αρχαίας ελληνικής λέξης νόος (νους) ήταν ‘σχέδιο’. Με άλλα λόγια, όσο θα θεωρούμε άγνωστες τις βουλές του Κυρίου, τόσο αυτός θα κάνει ό,τι θέλει και ό,τι μπορεί, ασφαλώς.

Write a Comment

Comment

  1. καλη σου μερα.
    η τραπεζα της αγγλιας , το citi του λονδινου αποφασισαν.
    Ναι γνωριζαν το αποτελεσμα.
    ακομα και ο κυριος εχει διαφορετικα πορτοφολια , και αυτο μεχρι να μεινει Ενας.