φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα
Πολλοί υποστηρίζουν ότι εάν εισβάλει ο ρώσικος στρατός στην Ουκρανία, θα γίνει Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Τρίτος· διαφωνώ. Ο ρώσικος στρατός θα εισβάλλει αλλά Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα γίνει. Υποστηρίζουν ακόμα ότι θα εισβάλλει για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας· διαφωνώ. Θα εισβάλλει για να σταματήσει την περικύκλωση της Δὐσης, που αποσκοπεί στην κατάκτηση της Σιβηρίας, αφού πρώτα διαλυθεί η Ρωσία. Εκθέτω τα επιχειρήματά μου.
Ερωτώ: ποιοι είναι σήμερα οι δύο ισχυρότεροι στρατοί; Ο κινέζικος και ο ρώσικος. Ο USA army περιορίζεται στη τρίτη θέση, παίρνει το χάλκινο μετάλλιο. Ο αμερικάνικος στρατός είναιο στρατός των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών, με τους στρατούς της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας να είναι βοηθητικοί και εφεδρικοί. Αυτό συνεπάγεται ότι πόλεμο μεταξύ ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών δεν πρόκειται να δούμε. Εάν γίνει παγκόσμιος πόλεμος, θα γίνει μεταξύ της ανεπτυγμένης Δύσης και της Ρωσίας με επίδικο αντικείμενο την κατάκτηση της αχανούς και πλούσιας Σιβηρίας. Αφού πρώτα διαλυθεί η Κίνα και η Ρωσία. Μιας όμως και η διάλυση αυτών των Κρατών είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα, η επιχείρηση Σιβηρία αναβάλλεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει η περικύκλωση της Ρωσίας.
Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρώπη αποσκοπεί τόσο στον έλεγχο της αχανούς καλλιεργήσιμης γης όσο και στην κλιμάκωση της ασφυκτικής περικύκλωσης της Ρωσίας. Με την κίνηση αυτή, η Δύση χώνεται κυριολεκτικά στη μύτη της Ρωσίας. Εάν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, εάν δηλαδή υποχωρήσει η Ρωσία, είναι βέβαιο ότι Δύση θα πάρει τα μαχαιροπίρουνα για να κομματιάσει την ρώσικη πουτίγκα. Η Ρωσία όμως δεν θα υποχωρήσει.
Εκτός εάν ηττηθεί ο ουκρανικός στρατός και τραπεί σε φυγή. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι η ενίσχυση των ρωσόφωνων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας με όπλα και στρατό. Δεν είναι όμως βέβαιο εάν η επέμβαση αυτή θα είναι επαρκής – ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται με τανκς, ελικόπτερα και πολεμικά αεροσκάφη – εάν δεν το έκανε, θα το κάνει σύντομα. Κατά συνέπεια, μια εισβολή του ρώσικου στρατού είναι αναγκαία. Είναι αναγκαία, θα γίνει όμως; Τι θα συμβεί γίνει εάν δεν γίνει; Ο ουκρανικός στρατός, προσωπείο της Δύσης, θα φτάσει στα ρώσικα σύνορα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να το επιτρέψει το ρώσικο αδίστακτο Κράτος. Το πόσο αδίστακτο είναι ένα Κράτος το κρίνουμε [κι] από το πόσο αδίστακτη είναι η μαφία της.
Η Ρωσία δεν έχει κανένα περιθώριο να υποχωρήσει, να δειλιάσει και να αμφιταλαντευθεί. Εάν το κάνει, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου: οι Υποτελείς στη Ρωσία τάσσονται αναφανδόν υπέρ των εθνικιστών που εξασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ισχύη του ρώσικου Κράτους – τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να ενισχυθεί ο ουκρανικός στρατός με δυνάμεις του ΝΑΤΟυ; Θα μετεξελιχθεί και θα κλιμακωθεί η σύγκρουση σε πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟυ και του ρώσικου στρατού; ΟΧΙ! Για τρεις λόγους: ο ρώσικος στρατός είναι πιο ισχυρός από αυτόν του ΝΑΤΟυ· το ΝΑΤΟ βρίσκεται πολύ μακριά από το πεδίο των μαχών και, τρίτο, το πλεονέκτημα, άρα και την πρωτοβουλία, της κλιμάκωσης του πολέμου το έχει το ρώσικο Κράτος: αύξηση της τιμής ή διακοπή (μερική ή ολική) του φυσικού αερίου προς τη Δύση. Μπορούμε να φανταστούμε μια αύξηση κατά 20 ή 30%; Η τιμή των βιομηχανικών προϊόντων, εξαγόμενων και μη, πρέπει να αυξηθεί στο ποσοστό αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου, εκτός εάν επιδοτηθούν από το Κράτος – αυτό όμως θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της φορολόγησης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων: η απώλεια κερδών θα είναι αναπόφευκτη. Θα αυξηθεί επίσης η τιμή του αερίου οικιακής κατανάλωσης, του ηλεκτρικού ρεύματος, της μηχανοκίνησης – αυτό σημαίνει ή αύξηση στους μισθούς ή εξαθλίωση των Υποτελών εργαζομένων. Ούτε βέβαια την διακοπή του φυσικού αερίου μάς επιτρέπεται να αποκλείσουμε.
Η Δύση θα υποχωρήσει. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Κύριος επιλέγει την υποχώρηση, τον συμβιβασμό, τον τακτικό ελιγμό, και για να αποφύγει μια βαρύτερη ήττα αλλά και για να επανέλθει δριμύτερος. Για να επανέλθει, πρέπει η Ευρώπη να εξασφαλίσει άλλες πηγές ενέργειας, φυσικού αερίου και άλλων μορφών. Υπάρχει σχέδιο αλλά για να πραγματοποιηθεί απαιτείται χρόνος, χρόνια, ίσως και μία ή δύο δεκαετίες. Εάν πραγματοποιηθεί. . .
Εάν ο ρώσικος στρατός επέμβει και ο ουκρανικός ηττηθεί και υποχωρήσει, η Ρωσία θα θέσει υπό την κυριαρχία της όχι μόνο την ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία αλλά και την παραλιακή ζώνη της Μαύρης Θάλασσας, στην οποία βρίσκεται η Οδησσός κι άλλες μεγάλες πόλεις με ρωσόφωνο πληθυσμό – η Κριμαία ήδη ανήκει στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Η Ουκρανία θα συρρικνωθεί και θα περιοριστεί στο δυτικό και ημιορεινό, κατά το πλείστον, τμήμα της, έχοντας χάσει και την βιομηχανική και εύφορη ανατολή, έχοντας χάσει και μια πηγή φτηνού φυσικού αερίου. Εάν η Ρωσία ακριβύνει ή κόψει το φυσικό αέριο στην εναπομείνασα Ουκρανία, τότε ο προσεχής χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς για τους Υπηκόους του ουκρανικού Κράτους.
Οι συνέπειες της ήττας και της ανέχειας θα έχουν ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου μεταξύ των φασιστοναζιστών υπηρετών της Δύσης και του πληθυσμού της συρρικνωμένης και παγωμένης και ταπεινωμένης Ουκρανίας με επίδικο αντικείμενο την επανασύνδεση με τη Ρωσία.
Εάν γίνει αυτή η επανασύνδεση, η ήττα της Δύσης θα είναι ακόμα πιο βαριά. Ο Θουκυδίδης όμως μάς είπε ότι τη λέξη ήττα ο Κύριος δεν θέλει να την ακούει. Το γιατί θα το εξετάσουμε αύριο όταν μελετήσουμε την ετυμολογία και την αρχική σημασίας της λέξης ήττα.
Δεν είναι ήσσονος σημασίας, κατά το μάλλον ή ήττον.
Το κοτέτσι είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα κοτοπουλάκια. Σήμερα θα ψάξω να βρω άχυρα ή πριονίδι για να το στρώσω κάτω στο χώμα – και για να μη κρυώνουν τα πουλάκια μου και για να μπορώ να τα καθαρίζω καλά και εύκολα. Με ποιον, με ποιαν, με ποιους θα φάμε το πρώτο κοτόπουλο στη σχάρα, πίνοντας σπιτίσια μπίρα;
Μιας και δεν είμαι γνώστης του θέματος, να ρωτήσω μόνο: γιατί ο ρώσικος και ο κινέζικος στρατός είναι οι ισχυρότεροι? και γιατί είναι ισχυρότεροι από τον 3ο στη σειρά, τον αμερικανικό?
Γιωργάκη, το επίθετο ισχυρότερος δεν έχει καμιά ισχύ όταν πρόκειται για πυρηνικό πόλεμο. Εννοώ, δεν έγινε σαφές, τον συμβατικό πόλεμο – τον χερσαίο πόλεμο για τον έλεγχο μιας περιοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ισχυρότερος είναι ο στρατός που έχει μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών. Νομίζω ότι οι ΗΠΑ υστερούν.
Πάντα η υποταγή στην ειμαρμένη τα πονηρά αφεντικά και οι υποτελείς κανονικά ζώα αιώνιο και αναλλοίωτο δίπολο έξω απο κάθε ιστορικότητα.
Λες και δεν υπήρξαν κοινωνικές μεταβολές δεν υπήρξαν ταξικές μάχες που άλλαξαν την ιστορία.
Τα παλαιά αφεντικά χάνουν τις ταξικές μάχες οι κοινωνία αλλάζει μέσα απο την ταξική πάλη και είμαστε στην κοινωνική στιγμή να πάρει ο εργαζόμενος να πάρει την τύχη του στα χέρια του .
Η Ουκρανία ειναι μάλλον μια κομβική στιγμή σε αυτό τον κοινωνικό αγώνα του καιρού μας.Η βασική αντίθεση της εποχής η αντίθεση κεφαλαίου και εργασίας
Τα κέρδη και οι ανταγωνισμοί των εταιριών σε κόντρα με τις ανάγκες τω εργατών οι μεγάλη παραγωγή σε αντίθεση με την φτώχια του λαού κρύβεται και εδώ.
Με δεδομένη τη σημείωση για τα πυρηνικά και αν συνυπολογίσουμε τη θέση της Ουκρανίας στο χάρτη, φαίνεται να είναι σωστή η εκτίμησή σου για την υπεροπλία του Ρωσικού στρατού. Από κει και πέρα παραθέτω αυτό to στοιχείο σε σχέση με τα συνολικό ενεργό δυναμικό κάθε χώρας http://www.globalfirepower.com/active-military-manpower.asp. Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ φαίνεται να φλερτάρουν στην τρίτη θέση μαζί με την Ινδία, καθώς το ενεργό δυναμικό τους έχει μειωθεί περίπου κατά 100.000 για το 2014, ενώ η Ρωσία καταλαμβάνει την 4η θέση σύμφωνα με την παραπάνω πηγή (https://www.fas.org/sgp/crs/natsec/R43184.pdf).
“Σε αυτήν την περίπτωση, ισχυρότερος είναι ο στρατός που έχει μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών.”
Μικρή σημασία έχει αυτό δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν πολλαπλασιατές δύναμης.
ισχύς= f(αριθμός, μέσα και τεχν. επίπεδο, απόσταση από το σημείο επέμβασης, άλλες υποχρεώσεις).