in Κυριαρχική

όχι στα μέτρα – ναι στη χρεοκοπία

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες κάποια άρθρα, έγκριτων δημιογράφων, οικονομολόγων, καθηγητών Πανεπιστημίου που υποστηρίζουν ότι η απειλή που λανθάνει στο δίλλημα ‘λήψη μέτρων ή χρεοκοπούμε’ είναι κενή, μπλόφα με λίγα λόγια. Είναι βέβαιο δηλαδή ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε, εάν δεν πάρουμε τα μέτρα. Το γνωρίζουν αυτό οι Κύριοι; Ασφαλώς και το γνωρίζουν! Μπορούμε να τους πείσουμε; Όχι, βέβαια, κατά κανένα τρόπο. Οι Κύριοι δεν νοιάζονται για την αλήθεια. Ο Πλάτωνας , στην ‘Πολιτεία’ του, υποστήριξε ότι ο Κύριος πρέπει να χρησιμοποιεί το ψέμμα για να ενισχύει και να διαιωνίζει την Κυριαρχία του  – αυτό κάνουν και οι σημερινοί Κύριοι.

Εάν δεν μπορούμε να πείσουμε τους Κυρίους, τι άλλο μας μένει; Μα να απαντήσουμε ανοιχτά στο δίλημμα: Μας ζητάτε να επιλέξουμε και εμείς επιλέγουμε: ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ! Τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της χρεοκοπίας. Εγείρεται όμως ένα ερώτημα: ποιος θα χρεοκοπήσει; Θα χρεοκοπήσει το Κράτος και δεν θα μπορεί να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους, θα χρεοκοπήσουν κι αυτοί που πήραν δάνεια για σπίτια, αυτοκίνητα, διακοπές, ταξίδια, ρούχα, σπουδές, για μικροεπιχειρήσεις, κλπ. Θέλει κανείς από αυτούς να χρεοκοπήσει; Θέλει ο δημόσιος υπάλληλος να χάσει τον μισθό του; Αυτοί που πήραν δανεικά, το σπίτι τους και το αυτοκίνητό τους; Όχι, κατά κανένα τρόπο!

Το δίλημμα ρωτάει: θέλετε να χάσετε ένα μέρος από αυτά που έχετε ή θέλετε να τα χάσετε όλα; Και βέβαια η απάντηση είναι: δεν θέλουμε να τα χάσουμε όλα, θέλουμε να χάσουμε λίγα, θα είναι καλύτερα έτσι.

Και τα μέτρα θα περάσουν!

Μπορούν οι Υποτελείς Παραγωγοί να απαντήσουν Ναι, προτιμάμε την χρεοκοπία, ναι, θέλουμε να τα χάσουμε όλα; ΟΧΙ, βέβαια.

Τα μέτρα θα περάσουν!

Σχολιάστε ελεύθερα!